söndag 29 juli 2012

Sommarsemester i Stockholm

Efter att ha tillbringat två intensiva dagar inne i city är vi nu på väg ut i skärgården (Finnhamn). Vädret är toppen och naturen fantastisk.
Vi hörs.

torsdag 19 juli 2012

Ge mig Stockholmstips!

Vi planerar en Stockholmsresa med barnen, och skulle gärna vilja ha lite turisttips. Och då menar jag inte det gamla vanliga; Slottet, Gamla Stan, Gröna Lund, Skansen, Vasa... de står redan på to do-listan.

Har läst i guideboken att det finns väldigt många muséer i Stockholm. Vilka är värda att se? Om man ska ta en tur med båt ut i skärgården, vart ska man åka då? Vilka caféer ska man fika på?

Har inte varit i Stockholm på minst tjugo år, jag antar att stan har förändrats en del. Alla vänner jag känner (ickesvenskar) som har varit där, tycker att det är en toppendestination!


söndag 15 juli 2012

Brödpassion

Jag som älskar att baka bröd (men inte hinner så ofta som jag vill) hade en gyllene stund tillsammans med gårdagens sommarpratare Sebastien Boudet. Fransk bagare i Stockholm.

Har dessutom upptäckt att han har en härlig blogg!

Jag som har förfasat mig över att holländarna inte kan baka sitt eget bröd, inser att det går utför med svenskarna också, allt fler färdiga blandningar (med konstiga tillsatser) finns att köpa i svenska affärer. När det är (nästan) lika lätt att baka själv. Och mycket roligare.

Sebastien Boudet satte sig en gång på en industribakad limpa, i ren protest mot alla dess dåliga ingredienser. Det fick han en massa kritik för ("man sätter sig inte eller förstör mat sådär").
Jag borde kanske inte tala om att jag älskade Skogaholmslimpa som barn.
Däremot talar jag gärna om att min yngste son heter Sebastiaan och han är den som helst hjälper mig baka.
Fast Adriaan ger mig en hand ibland också