torsdag 15 november 2012

Korkade politiker ska inte sitta i riksdagen

Det finns många anledningar till att folk inte ska sitta i riksdagen.

Att man strör rasistiska glåpord omkring sig och kallar kvinnor för hora, samt går tre mot en (som dessutom är berusad och inte är så bra på att försvara sig) är naturligtvis tillräckligt. Likaså om man därefter går och beväpnar sig med järnrör och slänger in späda kvinnor i bilar. Mer än tillräckligt.

En annan anledning till att inte sitta i riksdagen är det inte är en lämplig plats för korkade personer.

Varför i hela världen ska alltid sådana här typer (sådana som tycker det är kul att mucka gräl tex, de har alltid funnits och har aldrig varit lämpade för riksdagsuppdrag) filma sina handlingar? Jag har aldrig fattat det.
Häromåret var det några killar här i min stad som filmade när ett snöbollskrig urartade (vilket det ofta gör där jag bor, på sydligare breddgrader i Europa, man kan helst enkelt inte hantera det där vita som ibland kommer ned från himlen) och de började stjäla cyklar från folk och antasta tjejer. Alltså de filmade sig själv göra dessa övergrepp. Och vad gjorde de sedan? Jo, de lade upp filmerna på Facebook. Hur dum får man vara? Inom några dygn visste alla vem de var och vad de hade gjort, även polisen och sociala myndigheter.
Nu tycker jag inte att dumheten är värre än de övergreppen de gjorde, men ni fattar vad jag är ute efter.
Hur dum får man vara.

Nu var SD-killarna inte dumma att de lade upp filmen på Facebook, men nästan, de har i alla fall använt sig av filmen, rejält redigerad, vid ett tidigare tillfälle. Och sedan raderas inte originalen.
Hur korkad får man vara? Hur kan man tro att något sådant inte kommer ut? Självklart finns det läckor i en partiorganisation, och självklart står pressen på vakt och är snabba när det läcker (eloge till Expressen, givetvis, bra gjort, men hade givetvis kunna vara vilket tidning/TV/radio- journalist som helst, alla bevakar ju SD).

Almqvist skyller på att han inte minns, var berusad efter en lång natt på stan, samt att han mådde dåligt vid den tidpunkten. Men sedan dess har han minsann gått i terapi och mår bra nu. Det må vara hänt, och bra för honom (har han en bra terapikontakt behöver han den säkert igen nu). Men en som dricker så mycket att han inte minns något, begår sådana här handlingar för att han "mådde dåligt och hade så mycket ilska inom sig" och sedan blånekar drygt två år senare, ska inte sitta i riksdagen. Inte heller polaren som glatt filmar (och han ska vara partiets rättspolitiske talesman). Det är ju egentligen han som står för den mest korkade gärningen i sammanhangen.
Kanske är det smartast att sparka hela SD-ledningen och Åkesson också. Om man släpper in sådana här personer i sin partistyrelse brister man i omdöme.

Och korkade uttalande som "det är så roligt att göra så här bara för att djävlas", och "det funkar alltid att vara ögontjänare" blir som sur grädde på en redan äcklig tårta.

Nej, kära medsvenskar, rösta ner SD i nästa val, ungefär som holländarna gjort med PVV (Geert Wilders parti, för övrigt populär bland SD:are) nyss.
Bort med korkheten (och rasismen mm.) ur Sveriges riksdag!

SVD