fredag 30 mars 2007

Göran Persson i all ära...



...tacka vet jag Wouter Bos. Vem sade du? Jo, holländska socialdemokraternas ledare, tillika vice premiärminister och finansminister. Han är, om inte bildskön, så i alla fall något att vila ögonen på. Det kan man ju inte precis säga om GP. Och ingen i den svenska högerregeringen heller förresten. Så när svenska regeringen inte längre har Bodström, så får man väl vända sig till Holland och titta på W Bos.

Liten anekdot: Bos pappa är aktiv medlem i reformerta kyrkan och var tidigare en hängiven apartheidmotståndare. Kommer ni ihåg kampanjen från bland Lutherhjälpen, mot Shell i Sydafrika? Den kampanjen pågick också i Holland.
Vad gjorde Wouter Bos? Jo, han började jobba för Shell. Undrar vad pappa sade om det?

Holländska valet i höstas såg ingen "Blair-effekt", dvs Bos utseende hjälpte inte. Partiet förlorade många stolar till nypopulära socialistpartiet.Ändå lyckades Bos krångla in sitt parti i regeringen, tillsammans med kristdemokraterna CDA(mer motsvarande ett moderat-liberalt parti i Sverige) och Christen Unie (som ligger nära svenska kristdemokraterna). Ledarna för CDA och CU är bekännande kristna. Och så Wouter Bos. En intressant samling.
Vad har svenska regeringen att erbjuda på den fronten? Var har vi Mona?
Vad som är positivt är att det numera är tillåtet att tala om tro och religion i Sverige, också i politiken.

Kan vi redan nu tala om en Mona-effekt? Det går ju bra i opinionsundersökningarna.
------------------------------------
Post scriptum: Undrar ni om den svenska flaggan på bilden? Bos ser svenska socialdemokratins modell som en förebild...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar