fredag 18 november 2011

Half the Sky finns nu på svenska!

New York Times-krönikören Nicholas D. Krystof och hans fru Sheryl WuDunns fantastiska men samtidigt upprörande bok finns nu på svenska: Halva Himlen, utgiven av Daidalos.

På förlagets hemsida kan man läsa:  Jag har recenserat det engelska originalet på min recensionsblogg.


Med Halva himlen vill journalisterna Nicholas D. Kristof och Sheryl WuDunn föra upp könshandeln och andra former av global och lokal kvinnoförnedring på den politiska dagordningen och belysa de bakomliggande orsakssammanhangen. Läsaren får möta en rad drabbade kvinnor från olika länder, kvinnor som dessutom har det gemensamt att de – med stöd av andra kvinnor i sina egna och andra länder – lyckats göra någonting åt sin situation och börja om på nytt. ”Många av berättelserna i den här boken är plågsamma”, påpekar de båda författarna i bokens inledning, ”men håll denna sanning i minnet: Kvinnorna är inte problemet utan lösningen. Flickors svåra belägenhet är inte bara en tragedi utan också en möjlighet”.

Jag har recenserat det engelska originalet på min recensionsblogg och är oerhört glad att denna mycket viktiga bok nu finns på svenska.

Adlibris.
Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar