torsdag 30 augusti 2007

Göran har i alla fall fattat...

"Med ateismen som sekulär religion har jag inga problem. Med ateismen som "förnuft" och "vetenskap" har jag samma problem som med alla andra religioner som i namn av sina särskilda gudar tror sig veta hur allting hänger ihop och hur allting bör vara organiserat och som i sina fundamentalistiska avarter har visat sig kunna inrätta de mest gudlösa helveten på jorden."

Jag blir lite trött. Jag är trött. På många sätt. 120 mil sitter i kroppen. Av någon anledning i ena knät och skuldrorna. Och i huvudet.
Och jag har nog läst för mycket bloggar. Och annat.

Trött är jag. Trött på alla som inte fattar att ateism är en religion. Livsåskådning i alla fall. Sekulär religion, säger Göran Rosenberg.
Göran  verkar har fattat, det visar citatet ur DN ovan. Tack, Göran!

Alive and kicking...

...fast ganska mör. Att resa från Sverige till Holland tar sin tid och jag hatar köer på autobahn. Men Köpenhamn var trevligt, även om vi bara var där i två timmar, hälsade på goda vänner som just har flyttat dit.

Semestern, ja, jag får ju inte kalla det semester... alltså; sommarvistelsen i Sverige är slut och det gör mig alltid lite deppig, trots att den har varit bra. Kanske just därför.
Vädret har inte varit dåligt, vi har faktiskt badat flera gånger, till och med blivit solbrända och brännmaneterna höll sig borta (Oj! Här kommer familjen Kolkman... bäst att dyka ned på djupare vatten...)
Vad gör man mer på semestern?
Jo, tar hand om kärleken, tar hand om familjen, vänner, stugan (söderväggen behövde målas...), de grå hjärncellerna (mycket läst, men aj, hemskt lite skrivet... att det kan gå trögt ibland...), går på Liseberg och blir genomblöt i Kållerado, plockar björnbär (rena tortyren, men vad gör man inte för att få koka god sylt och ta med sig till Holland), firar jämna födelsedagar, jag vet inte hur många...
Så förfärligt from har jag inte varit. Har lyckats ta mig till en söndagsgudstjänst, på Åh Stiftsgård, alltid lika trevligt, men hjälp vad det väcker ungdomsminnen!
Har läst en del fromma böcker, men de har inte övervägt...

En av de största behållningarna av sommarvistelsen var Viktor. Jo, min barndomsbästis och tillika mina föräldrarnas granne, har lyckats innan hon fyllde fyrtio. Lyckats med att hitta en vettig och trevlig karl och producera en liten Victor. Nu åtta månader och med sina stora mörkblå ögon charmar han alla. Synd att jag inte lyckades ta kort på honom innan han gick och somnade... Suck, ja, kom inte och säg att jag funderar... Det blir absolut ingen Kolkman junior nummer 4...

Nu ska vi iväg över helgen... Svärmor fyller sjuttio och vi ska dessutom fira tre av barnbarnen som har fyllt eller ska fylla år. Mer kalas. Mer tårta. Mer extra kilo. Hösten är som skapt för att gå ned i vikt. Varför är det så svårt att leva sunt när man har ledigt?

Nu sitter jag och har lite skrivkramp. Första seriösa blogginlägget (detta räknas absolut inte!) borde ju vara riktigt bra...
De får nog vänta till efter helgen.
Min Google Reader hade 100++ blogginlägg som väntade. Ni har minsann varit flitiga, alla bloggkollegor! Tar ni aldrig semester?...