fredag 16 september 2011

Missa inte I

Det finns en hel del som jag inte vill missa på årets bokmässa och detta är en sak:


På Europascenen – i monter C01:40 – varvas samtal med den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström, Europaparlamentariker och olika författare som skrivit böcker på Europatemat. Kom och lyssna till bland andra Henning MankellGunilla Lundgren, Caroline Engvall och Carl Tham.
Arrangörer är Europaparlamentets informationskontor i Sverige och EU-kommissionen i Sverige.

11.30–12.00   Ungdomar till salu!

Caroline Engvall, författare till boken "14 år till salu", intervjuas om varför hon valt att engagera sig mot sex som självskadebeteende. Arrangör: Ungdomsstyrelsen

Mer om Caroline Engvalls senaste bok.


Uppdatering: Läs Carolines debattartikel i SvD.
Det är skrämmande att se de smått otäcka kommentarerna som bara tror att det handlar om att lägga sig i folks sexliv, när det i verkligen handlar om att hjälpa unga med självskadebeteende.

3 kommentarer:

 1. Vad roligt det ska bli att äntligen ses, Monica!

  SvaraRadera
 2. Monica!

  Visst kan man diskutera om det är ett självskadebeteende som ligger bakom den 16-årige flickans intresse för BDSM. Vad som dock inte framkommer i varken Caroline Engvalls artikel eller i andra tidningsartiklar är den kompletta bilden av vad som skett i fallet. Visste du att en oskyldig man satt fängsklad i 3 veckor på grund av falska anklagelser av den 16-åriga flickan? Visste du att den 16-åriga flickan inte alls ville medverka i åklagarens jakt mot mannen som "höll henne fången"? Visste du att hon överhuvudtaget inte hölls som fånge?

  Den som läser hela förundersökningen inser ganska snart att mycket av det som rapporterats i fallet är rent felaktigt och snedvridet. Läs härna mer här.

  Om man ska diskutera detta mål bör man först sätta sig in i det och inte bara bygga sin bild på de felaktigheter och fördomar som media sprider.

  SvaraRadera
 3. Medborgare X!
  Visst är det så att alla detaljer om fallet inte framgår i Caroline Engvalls artikel.
  Men den handlar ju egentligen om vad samhället gör för unga som använder sex för att skada sig själva.

  Har du läst 14 år till salu?
  Tessan, som boken handlar om, använde sex för att skada sig själv.
  Hela tiden frivilligt!

  SvaraRadera