fredag 27 januari 2012

Blogg- och länktips

Lite så här på morgonkvisten; några blogg- och länktips.

Först; min gamla ungdomskompis Malin har börjat blogga. I köket hos Malin handlar inte bara om mat, utan personligare dyker också upp i köket. Hennes man Håkan, som var vår ungdomsledare i kyrkan en gång i tiden, är pastor sedan många år, och har konst som hobby. Hans alster kan man se här.

Min favoritteolog Tim Wright (eller NT Wright som han ofta också kallas), han som gjorde något så ovanligt som att lägga ned biskopsstaven för att åter träda in i den akademiska världen, har kommit ut med en ny bok; Simply Jesus (hans tidigare Simply Christian har blivit en av mina käraste ägodelar, jag återkommer ofta till den). I går damp den ned i min brevlåda, tack Amazon.de för att ni skickar portofritt till Holland! Ska läsa med intresse. Det går att höra Tim Wright prata om Simply Jesus här (där han jämför Jesus med the Perfect Storm). Även om några av hans böcker är svårt akademiska, dvs svårlästa, så kan han lägga in en helt annan växel och skriva för vanliga lekmän. Simply Christian är en bra exempel, men också Surprised by Hope

Som föreläsare är han alltid intressant, mycket humor och livligt bildspråk. Det finns många föreläsningar på NT Wrightpage.
Simply Jesus går också att beställa genom Adlibris. och BokusOch så har Birger (som kanske inte har så mycket gemensamt med Wright mer än skägget, men som jag tror skulle finna hans böcker intresseranta) skrivit ett öppet brev till Lewi Pethrus (jag har för mig att han har skrivit något liknande förut, men jag kanske har fel, han är ju en mycket produktiv bloggare).

Jag citerar:
"Den där barmhärtigheten och mänskligheten som du talade om när partiet startades har de där gossarna sopat bort. Ett mänskligare Sverige är enligt Odell, Hägglund och Attefall att minska ersättningen för den som är sjuk och döende. Hej och hå. Vi andra som är friska och krya har i alla fått mer. Den som har, skola vara givet, är det nya budskapet. Så kan man missbruka arvet av en grundare!
 Vi måste sänka ersättningen för de sjuka, sa Hägglund, Odell och Attefall. Och dom gjorde det. Som om dom inte har några som helst kunskaper om vad du kämpade för! Dom kallar det jobbpolitik. Det betyder att de vill tvinga sjuka, halta och lytta att ta sig i kragen och skaffa ett jobb som inte finns.
Att det är lättare för en kamel att gå genom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike, har dom nog inte klart för sig. Det är liksom inte ditt gamla partis idé längre. Det är så att säga tvärtom. Den som har skola vara givet."

Jag läser och småler och tänker; äntligen någon som har fattat. Inte så att Pethrus var helt ofelbar, men ändå. Ni fattar!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar