lördag 6 mars 2010

Skriv lite om dig själv

Jag är lite nyfiken på er som läser, men som aldrig eller sällan kommenterar.


Kan ni inte skriva en rad i kommentarerna och berätta något om er själva?


Ni som kommenterar ibland, men annars är ganska anonyma, skriv något, ni också!


Själv ska jag försöka ta en liten dator- och internetpaus. Jag har haft en efterhängset problem med ont i skuldran, en "musskuldra", tror jag, eftersom jag kan känna smärtan när jag jobbar med datormusen. Försöker lära mig att använda vänster hand, men det är lite svårt.

Ska försöka träna och röra på mig, och inte sitta vid datorn. Om drygt två veckor åker jag till London för att vara med på en veckas skrivar- och coachingkurs, då vill jag att skuldran och nacken ska vara bra.
Och jag ska läsa. Jag har fått tag på flera André Brink-romaner på engelska på det lokala biblioteket. Att läsa hans memoarer har gjort mig nyfiken på hans författarskap igen.

Vi hörs!

9 kommentarer:

 1. Godmorgon,
  Vad jag kan berätta om mig själv är att jag också haft problem med höger arm, hand och armbåge. Det blev bättre när jag la' en hård skiva i knäet som jag kunde köra musen på. Se'n skaffade jag skrivplatta och använde penna - fortfarande i knäet - och nu har jag en laptop, som jag alltid har i knäet när jag skriver. För mig har det hjälpt att inte behöva lyfta armarna. Nu vilar de mot kroppen och det är bara händerna jag rör.
  Allt gott!
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Jag heter Daniel Nylin Nilsson, och bloggar om miljöfrågor, utveckling, Östeuropa och annat...

  Jag minns inte riktigt hur jag hamnade på din blogg från början, men jag gillar dina uppriktiga och ödmjuka diskussion om kristendom och andra religioner :)

  Ha en skön bloggpaus! Min egen erfarenhet är att bloggandet bli bättre ju fler och längre pauser man tar :)

  SvaraRadera
 3. Jag heter Micael, bor i Uppsala och skriver på http://helapingsten.wordpress.com/ och http://diakoniaaktivist.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Monica! Se till att komma till en sjukgymnast så fort du bara kan. Jag hade samma elände som du beskriver i höstas och gick alldeles för länge med det. Så innan sjukgymnasten kom åt mina av smärta stålspända muskler i skuldran fick han fixa muskelavslapnnande medidcin åt mig. Det allra bästa är om du hittar någon med kiropraktorkompetens - de hittar snabbt ursprunget till besvären och knäcker till. Om mig själv behöver jag kanske inte berätta så mycket eftersom jag både läst och kommenterat ganska flitigt sedan jag hittade din blogg. Annat än att jag själv också har öppnat en blogg som hittills förblivit okommenterad. Kanske för att jag skriver ointressant? I alla händelser hoppas jag att du blir nöjd med skrivarkursen... Allt gott!

  Allan W

  SvaraRadera
 5. Jag kan rekommendera ett delat tangentbord som ger armbågarna ett mer naturligt läge gentemot axlarna.
  http://www.ergonomicsmadeeasy.com/store/split/product/microsoft-elite-keyboard-ps2usb-ivory/

  Själv är jag en snart medelålders man som blev frälst i SvK vid 19 års ålder. Numera nästan acklimatiserad som pingsvän, men trogen mina Lutherska rötter genom ett gediget intresse för tidig kristen litteratur.

  SvaraRadera
 6. Ja, kanske är det bättre att söka hjälp för säkerhets skull.

  Det där med en platta i knät låter intressant, har inte hört det förut.

  Men en sådan där riktig "split" tangentbord verkar kosta mer än tusenlappen!

  Tack i övrigt för att ni "ger er till känna" !!

  SvaraRadera
 7. Well - jag är ju inte så jätteanonym här. Men vill vinka i alla fall.

  Jag minns inte riktigt exakt när jag började läsa din blogg, men det var innan du startade din "bokskrivardagbok", har jag för mig. Och jag gillar båda dina bloggar :)

  SvaraRadera
 8. Åh, aj, jag har samma otäcka grej med axeln, skuldran, kopplar det till datorn jag med. Platta i knäet låter som något jag absolut ska testa!

  Du vet ju vem jag är, så närmare presentation behövs nog inte... :-)

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Tack för en bra Blogg. Hittade hit från någon annans Blogg och gillar din skrivarverkstad.
  Jag har debatterat i 10 år nu på kristna sajter och är inte så arg som jag låter - döljer alla mina sår med självironi vilket jag ger prov på idag i min Blogg:
  "Stäng av!" 9/3
  Ville som ung bli sjuksköterska, barnmorska och sen missionär. Sen blev jag patient och kom ingenstans. Det blev stopp överallt.
  Nu är jag bara en glad, gammal frikyrkotant. Det är tisdag idag med Jonas Gardell.

  SvaraRadera