måndag 14 maj 2012

Vill Miljöpartiet avfolka svensk landsbygd?

Jag måste säga att jag alltid varit en rätt så stor fan av Miljöpartiet och jag har faktiskt röstat på Miljöpartiets motsvarighet här i Holland (i EU-valet, jag får inte rösta nationellt eftersom jag inte är holländsk medborgare).
Står för väldigt mycket av deras politik.
Men det här med att slopa reseavdraget?
Det bara måste vara påhittat av miljöpartister som bor på pendelavstånd till någon av de större städerna. (Brukar inte Miljöpartiet få ganska många röster i storstäderna?) Vet inte vem denna Karin Svensson Smith är, men hon representerar Malmö. En av de större städerna i Sverige för den som kanske trodde att det är en småstad. Det kanske förklarar en del.
För inte kan dessa miljöpartister komma från någon ort på vischan där det går en buss om dagen, kanske två? Eller ingen alls.
Kommer folk på landsbygden i en miljöpartiskt drömvärld kunna ta sig (ha råd att ta sig) till jobbet?
Vad vill man med landsbygden egentligen? Att den ska leva? Eller att de endast ska tjäna som fritidsfördriv för de svenskar som bor i storstadsregionerna plus ett antal tyskar och holländare som köper upp småländska torp i jakt på tystnaden (det finns ingen sådan i Holland, jag vet).

Att bilen är helig på svenska landsbygden vet alla som bor där. Det kommer givetvis att ställa till problem i framtiden när oljan tar slut. Förhoppningsvis kommer man ha hittat ett annat sätt att driva bilen då. Men den kommer nog inte att försvinna och ersättas med en ny utbyggnad av Stockholms tunnelbana eller en utskjutande svans av Göteborgs Spårvägar.
Det är jag tämligen säker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar