torsdag 19 juli 2012

Ge mig Stockholmstips!

Vi planerar en Stockholmsresa med barnen, och skulle gärna vilja ha lite turisttips. Och då menar jag inte det gamla vanliga; Slottet, Gamla Stan, Gröna Lund, Skansen, Vasa... de står redan på to do-listan.

Har läst i guideboken att det finns väldigt många muséer i Stockholm. Vilka är värda att se? Om man ska ta en tur med båt ut i skärgården, vart ska man åka då? Vilka caféer ska man fika på?

Har inte varit i Stockholm på minst tjugo år, jag antar att stan har förändrats en del. Alla vänner jag känner (ickesvenskar) som har varit där, tycker att det är en toppendestination!


1 kommentar:

  1. Naturhistoriska riksmuséet är bra. Cosmonova är inte nödvändigt. Historiska har också bra utställningar. Här kan man hälsa på birkaflickan Disa http://www.historiska.se/historia/livsoden/birkaflickan/ Hon är 1000 år gammal. Fika på Mosebacke - Södra Teatern. Eller i Djurgårdskyrkan nära Gröna Lund. Gå en sväng i saluhallen vid Hötorget eller i Östermalmshallen. Kolla Skärgårdsbåtarna vid Strömkajen nära Grand Hotell.

    SvaraRadera