fredag 24 april 2009

Frustrerad bloggare, fortfarande med bloggpaus...

... förutom detta lite ilskna inlägg.

Jag hade planerat den där resan till Schweiz och Norra Italien ett bra tag.
Vad händer?
Det blir uselt väder. Vilken vettig människa åker frivilligt till Ligurien när väderpronosen ser ut så här:...och inte bara en dag ska bli så här, utan flera i nästa vecka (och det där blu/viola=forti låter riktigt farligt tycker jag, som någon slags våldsam vädersymfoni).

Min man förstår inte min frustration utan tycker vi kan åka någon annanstans. Som Alsace eller västra Frankrike. Men jag vill inte till Alsace (jo, jag hade planerat in ett kort stopp, men det var mest för att dela hemresan i två delar, och köpa med sig lite av det ljuvliga Alsacevinet), jag har varit där förut. Och västra Frankrike? Jag vet inget om västra Frankrike.
Dessutom ska vädret bli ganska uselt i denna delen av Europa också. Vad hände med det där att möta våren i Italien eller Frankrike. A room with a view, glöm det (visst åkte de till Italien på våren i den romanen?).

Jag älskar att planera resor. Det är halva nöjet med att resa.
Jag hatar att resa någonstans när jag inte har läst in mig och planerat lite vad jag vill se och göra.
Och jag gillar inte att besöka en plats flera gånger (det har hänt, men roligast är trots allt att se nya platser).
Barnens ledighet började idag. Vi hade planerat att resa i övermorgon söndag. 
Just nu har jag bara lust att dra täcket över huvudet och lyssna på regnet mot fönsterrutan. Eller så borde jag kanske läsa A room with a view igen. Och intala mig att vädret antagligen är bättre nästa år vid samma tid.
Vi får väl resa då i stället.
---------------
Uppdatering:
Medan Norditalien regnar bort reser vi till Loiredalen i Frankrike. Mest känt för sitt vita vin och alla sina slott. Och en gång i tiden hade protestanter och katoliker ihjäl varandra där. Till slut flydde 300 000 protestanter Frankrike (det var mycket på den tiden) och spreds över övriga Europa. Dessa hugenotter finns även i min mans släkt. Så kanske besöker vi förfädernas mark, vem vet.

3 kommentarer:

 1. Vackra träd du har på bloggen. Ser ut som det kan vara hängbjörk. Eller en sorts pil. Skulle rent av kunna vara i Sverige. Så fint väder som vi har här. Fast egentligen tror jag att de fina träden på bilden är från Nederländerna. Men vädret är från Sverige..)
  /TOR

  SvaraRadera
 2. Det är pilar. Nederländska. Ännu grönare nu än när bilden togs för ett antal veckor sedan.
  Vädret är nu sämre. Uselt, egentligen.

  SvaraRadera
 3. Tur att ni kan resa flexibelt och ändra resmål efter vädret - hade ni bokat flyg till Italien hade ni suttit där i regnet...

  Sverigevädret är oförskämt vackert för närvarande.

  Förmodligen jämnar det ut sig senare.

  SvaraRadera