måndag 9 augusti 2010

Läst i sommar

Jag antar Bokhoras utmaning och skriver lite om vad jag har läst under semestern;


1. Bäst i sommar?
Simona Ahrnstedts Överenskommelser, helt klart. Den har jag recenserat här. Kan få vem som helst att "komma ut" och erkänna att jag älskar romantiska berättelser (speciellt om det är förpackade i en välskriven och driven (läs görspännande) berättelse som Simonas).
Carina Burmans Babylons Gator var också en positiv överraskning.
2. Sämst i sommar?
Vet egentligen inte vad som var sämst. Anne Holts Det som aldrig sker grep inte riktigt tag. Föregångaren gillade jag, så jag blev lite besviken.
3. Vad har du helst läst på stranden?
Klipporna vid havet, annars var det rätt. Den boken jag för tillfället höll på med. De blev lite audiobooks också, man blir slö i solen ibland, då är MP3-spelaren bra.
4. Var har du läst mest?
I trädgården vid stugan i Bohuslän. Och på klipporna vid havet.
5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?
Jag har inte hunnit (orkat?) igenom Brian McLarens A new kind of Christianity.
Däremot har jag lyckats ta mig igenom mitt eget råmanus. Plus en massa non-fiction relaterat till detta manus, som research.
6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!
Ny, som i nyutgiven? Jag kör mest med pocket. Hittade en del på loppis också. Udda av Sara Lövestam, De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg och Ordinary Thunderstorms av William Boyd är något som jag har införskaffat mig.
7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?
Se ovan. Dessutom kommer en ny Michael Connelly-deckare där Harry Bosch och Mickey Haller möts igen, samt en ny Kenzie-Gennaro-deckare av Dennis Lehane. Det ni!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar