måndag 24 augusti 2009

Hemma Igen

Lite kort bara.
Är hemma igen efter fem veckor i Sverige. Omväxlande väder, mycket besök och maken seglade Tjörn Runt. Kort sammanfattning alltså.
Läste mycket, läste mycket, och skrev nästan inte alls.
Hade en lugn bilfärd hem, med bilen full av Herrljungacider, Slotts senap, Kalles kaviar, Cloetta Kexchoklad, Ahlgrens bilar, brödkryddor, rågsikt och 27 burkar hemmagjord plommon-, björnbär-, och hallonsylt. Plus tre ungar och en man.

Holland är nästan tropiskt hett, barnen har just börjat skolan (förutom tonåringen, som börjar nästa vecka. Hon sover fortfarande...) och det är som vanligt svårt att anpassa sig till tempot.

I går kväll satt jag ute och läste färdigt Brian McLarens A New Kind of Christian (Kristen på ett nytt sätt). Omtumlande. Upptäckte att boken var första delen av tre, måste fortsätta läsa.
Konstaterar att jag och Stefan Swärd antagligen bor på olika planeter, eller nåt sånt...
Jag ska skriva om detta så småningom, men förvänta er inget "svar" på Swärds recension. Det kommer att bli en ytterligt personlig reflektion över boken, eftersom den, liksom Generös Radikalitet, berör mig personligen.

Vi hörs!

----
O ja, glömde något väsentligt. I en het debatt nyligen (Kolportören?) frågade någon; skulle du säga samma saker om du träffade personen i verkligheten?
Jag tog verkligen till mig detta och insåg att jag var mycket frimodigare, och otrevligare, i bloggosfären. Ska försöka tänka på detta och ska försöka vara mig själv i fortsättningen.

Läs Joel Halldorfs inlägg Varför skola människor strida.
Mycket kloka och vettiga regler för alla bloggare i den sk. kristna bloggosfären.
Bland annat skriver han:

"Bloggosfären" (det är ett så töntigt ord, men vad gör man!) har för mig varit en källa till intellektuell stimulans, nya bekantskaper och tillfällen att få reflektera kring viktiga saker. Men det har också samtidigt inte sällan varit orsak till vrede och frustration och en plats där ens arroganta jag får breda ut sig lite väl mycket. Paradoxalt nog verkar det ibland som att internet är en kommunikationsform som för oss längre ifrån varandra, istället för närmare. Kommunikationen ökar kvantitativt men kvalitén går ner."

1 kommentar:

  1. Visst, jag har redan saknat dig okända syster! Nu är du på plats och har läst "boken" denna märkliga bok, som är på väg att ge en djup spricka i EFK.

    Jag hinner inte med och har just fått C.O. Rosenius och P.W. Waldenström att bli sams.
    Kvinnor kan.

    SvaraRadera