lördag 11 juli 2009

Nostalgitrip Gabon

Det är mer än tio år sedan vi lämnade det glest befolkade, regnskogsrika och elefantrika afrikanska landet vid atlantkusten. Barnen minns givetvis inget av Gabon, så pappas resa tillbaka till landet har följts med stort intresse.
Att han flera gånger såg skogselefanterna komma in i campen var extra spännande att höra. Tyvärr inga foton, eftersom de kommer efter mörkrets inbrott. Och att gå intill med kamera och blixt är inte att rekommendera...

När vi bodde där såg vi sällan skogselefanter, som är mindre än savannelefanter. Tydligen är det så att de ändrar sina strövområden med jämna mellanrum och de har nu återtagit det område som de konstiga människorna har byggt en massa hus på. Elefanter ser man varje vecka. Cykla runt på campen efter mörkrets inbrott avråds.

Nåja, annars var det sig likt.
Huset där vi bodde. Precis som vi minns det, men utan parabolen och terrassen som numera är inbyggd med myggnät. Det skulle vi ha haft!

Röd väg. Precis som förr.

Atlantstranden möter regnskogen. Skulle tro att träden inte är avverkade, utan har dött och fallit på ett naturligt sätt.
Och så jag en gång, för 14 år sedan. På den gabonesiska stranden, med lillan i magen. Hon som nu är tonåring och på väg att göra skogarna i Ardennerna osäkra när hon är på scoutläger med tjugo andra fnittriga tonårstjejer.
Tänk vad tiden går!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar