tisdag 5 april 2011

Tillbaka

Efter en härlig helg i Paris är jag nu tillbaka. Det har sina fördelar att bo där vi bor. 3 timmar härifrån till Paris med tåg, det är snabbare än Göteborg-Stockholm, tror jag. Snabbtåget Thalys svischar fram genom landskapet och det är bekvämt och tyst. Trots detta finns det galningar som fortfarande flyger till Paris. Det är varken snabbare eller billigare.

Allt var som vi hade önskat, mysigt hotell och fint väder, speciellt i lördags. Säkert 25 grader. Och jag fascineras alltid av det faktum att det i Frankrike (och viss mån också Belgien) räcker att gå runt hörnet för att finna en bra restaurant. Och det spelar ingen vilket hörn man går runt! Dock bör man undvika turistfällorna i Montmartre och runt Champs Elysees. Vi bodde i närheten av stadsdelen Le Marais och där duggade de förstklassiska restaurangerna tätt.
Dessutom hade turistsäsongen inte riktigt börjat, det var ganska lugnt i stan.

Jag har fortfarande ont i fötterna efter allt promenerande i Le Marais, på öarna och Montmartre.

Place de Vosges

Det blommade runt Notre Dame


Och jag fick se en äkta Kandinsky!
Jag älskar att resa. Jag har bara ett problem nu. Äntligen är ungarna gamla nog för att hänga med på "allt". Men nu börjar de bli så stora att det är roligare att hänga med kompisarna på lovet än med föräldrarna.

1 kommentar:

  1. ojoj fina blommande bilder, hoppas ni hade bra semester :)

    SvaraRadera