torsdag 11 december 2008

Händer (och fötter) i veckan, med aktuella länkar

Vad sysslar vänner, bloggbekanta, halvbekanta och annat löst folk med en vecka i december?

Jo, en hel del. Lars Rambe, som jag hälsade på som hastigast på Bokmässan, berättar i lokalradion om hur han skrev sin bok, Spåren på bryggan, gav ut den själv och faktiskt har lyckats sälja riktigt bra. Lars är en av dem som Ann Ljungberg har coachat och Ann står mer och mer i spotlighten, bla i Svensk bokhandel. Välförtjänt.

Andra skriver i Dagen Opinion om att de inte vill ha vigselrätt med den nya lagen. Man kan tycka vad man vill om könsneutrala äktenskap, men för mig är det obegripligt att man inte kommer att införa en lag med civilrättsligt äktenskap, borttaget från samfunden.
Jag har skrivit hur mycket som helst om detta.

Och andra vill bilda ett nytt parti. Att han orkar. Skämt åsido, han säger inte att han ska göra det själv.
Men jag är nog inte ensam om att försöka begripa finanskrisens orsaker. Varför, hur kommer det att bli och är inte finanskrisen i sig spiken i kistan för konsumtionismen (eller vad det nu heter) som religion?

"Effekterna av den lågkonjunktur vi kört in i kommer att drabba enskilda människor hårt. Att rusa rakt in i väggen, som samhällsekonomin nu gör, när man planerat för full fart leder naturligtvis till smällar."

Ja, det är många enskilda som drabbas. Som egentligen inte har gjort något fel, bara hakat på tåget. Och som får ta smällarna.

Och vad gör jag då? Inte ett jota. Hemskt egentligen att luften kan gå ur en så totalt. Det sägs att det är normalt. Men visst funderar jag på vad jag håller på med. Är det vettigt att lägga ned så enormt mycket tid och kraft på en projekt som antagligen (?) är kört från början? Om man inte heter Lars Rambe och ger ut själv. Men det är en omöjlighet när man inte bor i Sverige och inte har något nätverk.

Fotnot;
Jo, jag gör något. Jag gör färdigt koftan jag har stickat till dottern. Och bakar lussekatter. Stryker och lyssnar på Spåren på bryggan samtidigt. Ungefär så.

Och tack förresten för alla goa´ kommentarer som kommit in den senaste veckan.2 kommentarer:

  1. Tycker åtminstone jag att sittande politiker borde ta sig en djup fundering hur "moderna" väst samhällen är uppbyggda där ekonomi och marknad får styra och ställa så mycket. Läste i morse att kongressen i USA inte lyckats komma fram till något gemensamt om bilindustrin och nytt beslut antagligen inte blir aktuellt föränn nästa år.Kommer bilindustrin (rent teoretiskt) gå omkull blir det kännbart i USA med arbetslöshet och även till viss del här i sverige med volvo och Saab. Åminstone jag tycket att folk har en moralisk rätt att ställa ledande politiker till svars när folket blir lidande på det sättet, vad man tänker göra av framtiden.

    / Lars

    SvaraRadera
  2. Förresten lycka till med lussekatter och koftan.

    bästa hälsning Lars

    SvaraRadera