tisdag 27 juli 2010

Överdrifter

Sonen hittade en halvdöd horngädda i viken idag. Att säga att han tyckte det var spännande var en understatement. Tre rådjur skrider runt huset med jämna mellanrum och det är alldeles stilla ikväll. Det blir nog en liten lägereld i trädgården. Att säga att vi har en bra Sverigevistelse är ett understatement.

Själv har jag följt hela Benny Hinn vistelsen i Uppsala lite på avstånd, har inte hunnit engagera mig. Förstår att Hinn höll en extrem predikan på lördagskvällen, så gnostisk att Livets Ord väljer att inte lägga ut den på hemsidan. Ulf Ekman har lyckligtvis sagt ifrån.

Vad jag själv tycker om Benny Hinn vet ni redan, annars läs här. Att jag ogillar hans metoder och leverne är ett understatement. Jag kan inte ta en "evangelist" på allvar som utlovar välsignelse i utbyte mot rikligt givande i kollekter. Inte heller en som inte klarar av att vila från sitt krävande evangelistliv i annat än lyxhotell. Att sedan människor helas på hans möten och andra möter Gud är en helt annan femma, eftersom Gud är större än Hinn och det är Gud som helar och berör, inte Hinn.
Enligt uppgift bor Benny Hinn (med följe?) på Grand Hotell i Stockholm, ett faktum som får mig att må lätt illa, även om jag själv inte följer något fattigdomsideal. En sak vet jag i alla fall, skulle jag någonsin bo på samma hotell skulle jag betala med egna surt förvärvade pengar.
Vem betalar Hinns hotellräkning? Vad jag vet har Hinn inget inkomstbringande företag eller liknande, alla inkomster kommer av kollekter och donationer. Rätta mig om jag har fel.
Skulle Jesus ha bott på Grand Hotell?

Läs också Emanuel Karlstens egen skildring av lördagsmötet. Hur Hinn ogillade barn som sprang i gången och hur hans "bodyguards" smått desperat letade efter människor som upplevt något av ett helande (så att de sedan kunde "visas upp" på scenen). Jag mår smått illa igen, när jag läser.
Skulle Jesus ha ogillat att barn gick i gången på hans massmöte på Livets Ord?

3 kommentarer:

 1. Tur att vanliga enkla människor ser sanningen, verkar vara sämre ställt med vissa kyrkledare när det gäller klarsynen. Mådde illa och blev arg när jag läste om Hinns sätt i Uganda.

  Kanske för att jag själv som lågavlönad varit tvungen att gå på försörningsstöd och vet hur desperat man kan bli när det inte finns mat eller pengar att betala räkningar med.

  En andlig ledare som smilar in sig och skor sig på fattiga...bara hemskt

  SvaraRadera
 2. Låter trevligt med rådjur och näbbgäddor! Hoppas ni njuter av sommaren.

  Själv såg jag ett vildsvin igår och var mycket nöjd med det. Men min holländska kollega blev inte alls imponerad utan sa att det är ett skräpdjur i Holland.

  Ha en fortsatt bra stund på västkusten!

  SvaraRadera
 3. Näbbgädda kan det också heta, lärde jag mig nu.

  Nej, vildsvin är inte populära i Holland. De har fått föröka sig utan kontroll i de få skogar som finns och ger sig nu på jordbruk och trädgårdar.
  Holländarna är väldigt antijakt. Älgjakt tycker de i allmänhet verkar vara ganska barbariskt.

  SvaraRadera