När jag inte kan komma på några bra frågor som sätter igång intessanta samtal, så rekommenderar jag lite annat i stället.
Mackan har gästblogg på Aletheia, ett bra inlägg om evangelisation, som har lockat pinsamt få att kommentera, och det tycker jag är tråkigt för Mackan...
Göran Skytte är beroende av andra och undrar om han har blivit kulturell rasist. Och för tillfället får min hatkärlek till Skyttes SvD inlägg en kraftig puff åt det mer kärleksfulla hållet...
Inga-Lina skriver om Vulkan.se i Aftonbladet. Och jag undrar är det verkligen någon som köper de 200+ upplagda böckerna? Ja, förutom Inga-Lina då, men det var ju i "undersökande" syfte, eller? (Jag förväntar mig en kommentar av Inga-Lina här nedan, som alla förstår).
Bitte Hammargren skriver som så ofta intressant om Mellanöstern, men jag blir deprimerad av att läsa det. Finns det något hopp?
Scot McKnight skriver på sin blogg om biskop Wrights bok Surprised by Hope, många inlägg, ni får scrolla ned och leta för att hitta början.
------
Nu ska jag Twingla till oförskämt många ställen, inte Dagen dock...
Kotten, från Krubb, släppte ju en kokbok på Vulkan omkring Lucia och den har visst sålt i typ 300 (400?) ex.
SvaraRaderaDäremot verkar Vulkan haft svårt med distributionen. Han har bloggat lite om det.
Man kan som registrerad medlem på Vulkan.se se sin egen försäljning men inte någon annans. Så det är klart, lite höljt i dimmorna är det. Jag vågar inte ens svara om jag hade köpt något där om det inte hade varit i tjänsten - men vad jag uppskattade var möjligheten att även få köpa boken som pdf-fil.
SvaraRaderaInga-Lina, först måste jag säga att jag tyckte om att läsa om dina öden och äventyr på Vulkan.se.
SvaraRaderaEn sak som är lite svårt att få grepp om på Vulkan är det det är enormt svårt att veta VAD som är VÄRT att läsa. Recensionsfunktionen har inte riktigt kommit igång och kollar man inte de med bäst betyg så är det lite skralt med antalet betygssättningar. Barnsjukdom, jag vet, man kan ju inte förvänta sig så mycket mer ännu.
Nu är det 360 böcker publicerade, snart kanske dubbelt så många, men hur ska jag som läsare veta vad som är läsvärt? Om man inte får tips förstås.
Bloggosfären är väl en marknadsföringmetod. Kotten, som Mackan talar om, har väl lyckas sälja mycket pga sina bloggläsare, eller?
Jag skriver mer i nästa blogginlägg...
Monica - Kotten och jag... eh... känner ju varandra kan man säga. ;) (För de som inte klurat ut det ännu - vi är tvillingbröder).
SvaraRaderaVi talade mycket om hans bok och hur den skulle ges ut och säljas innan den gjorde det. Skulle han försöka få ut den på ett förlag? Skulle han ISBN-registrera och försöka sälja in den till typ AdLibris och sånt också?
Min egen hjärna kom fram till rådet att:
Skönlitteratur måste vara betydligt svårare att få ut i några volymer, än facklitteratur.
Kotten har matlagningskvällar som företagsevent. Han har lite cateringjobb där en sådan här bok skulle kunna ge ett mervärde till kunden. Och det är enkelt att helt enkelt höja priset med en hundring per näsa på en matlagningskväll och "bjussa på en bok" eller så.
Så jag trodde i förväg att han inte skulle sälja jättemycket enstaka ex, (t ex bloggläsare...) men dock kunna sälja typ 10-15 ex åt gången.
Jag ska inte säga att jag har fel, men han har sålt sina typ 400 ex via bloggen! Han har ännu inte haft ett enda företagsevent sedan boken släpptes, vad jag vet.
Men han har alltså hittills valt att ENBART ha Vulkan som distributör av boken (inget ISBN-nummer, inga registreringar i Bibliotekstjänst eller hos Adlibris).
-
När det gäller Vulkan kan jag tycka att det vore juste med provkapitel och sådant på sajten.
Det har vi haft på båda mina böcker och det tror jag hjälpte folk att bestämma sig för att köpa.
Mackan, man kan provläsa på Vulkan.se men bara ett par sidor. Svårt att få en känsla av innehållet med bara ett par sidor.
SvaraRaderaMonica - jag vet inte, jag...
SvaraRaderaMärker man inte ganska snabbt om någon kan skriva? Om texten griper tag i en?
Om den gör det och om baksidestexten (som i det här fallet är skriven av författaren själv och inte någon förlagsredaktör...) fångar intresset är det ett köp, för mig.
Men det är klart, jag skulle kanske helst vilja ha längre utdrag, jag också.
Min första bok hade (har jag för mig) 9 sidor utlagda på förlagets hemsida. Det borde vara tillräckligt för att bilda sig en uppfattning. Och till nya boken provpublicerades ju två noveller. "Iskallt uppvaknande" gick som sommarföljetong förra sommaren (och reviderades sparsamt till utgivningen) och vampyrberättelsen fanns redan på min blogg.
Men ett väldigt kort utdrag är naturligtvis inte tillräckligt för att beskriva stämningen i boken. Det enda man kan få en känsla av är språkkänsla och om layout och form underlättar för läsning.
Tycker jag då...
:)
---
Om jag ska vara elak kan jag väl konstatera att Aletheia-gänget faktiskt börjat skriva om nya grejer nu.
Man skriver inte bara om farorna med Ekumenik med RKK, utan erkänner att även karismatiker kan ha fel... (Bild på Benny Hinn)
*fniss*