fredag 8 augusti 2008

Trött på: Getingar

Någon mer?
Skulle tro det.

Såg fram emot en skön semester i stugan, grillning och kaffe med bulle vid havet.
Så gott som omöjligt.
Har aldrig i mitt liv sett så många getingar.
Och var kommer de ifrån?
Skickade upp morfar på vinden, iförd full biodlarmundering, men inte ett bo i sikte.
Har två sådana där getingfällor. Fyll med saft, socker och lite mellanöl, de flyger in och hittar inte ut. Getingar kan tydligen inte flyga nedåt. Eller nåt sånt.
Dessutom har vi en elektisk flug- och getingarfångar racket. Ser ut så. Elektifierar eländet. Grymt med effektivt. Suck. Jag är en djurplågare.
Men getingarna är människoplågare och semestersabotörer. Ingen nåd.
Och låt bli plommonen!

Till getingarnas försvar bör jag kanske säga att det finns en fördel med dem: de går och lägger sig om kvällen. Då kan man åtminstone sitta ute. Och måste erkänna: De är lite slöa. Efter två veckor har ingen av oss blivit stucken. Numera viftar vi bort dem lite försiktigt.

2 kommentarer:

 1. Här uppe i norr har vi haft en lugn getingsommar. Men för ett par år sen så hade vi massor med objudna gäster runt vårt middagsbord, som flög iväg med stora köttbitar upp på vår vind. På vinter efteråt tog jag ner ett otäckt fotbollsstort getingbo från vinden. Jag förstår er frustration men mitt råd är: det är bara att finna sig i dem och lära oss att leva tillsammans.

  Att tala till getingar:
  I förrgår när vi åt middag ute på vår altan. Som många gånger förut hade vi besök getingar. (Det är kul när att se när de flyger iväg med stora köttstycken så att de knappt orkar lyfta) Denna kväll så kom en geting och surrade fram och tillbaka över min tallrik. Jag sa ” hörrdu geting nu lägger jag en fiskbit åt dej här vid sidan som du får knapra på så slipper du att är i vägen för mej ” Min familj skrattade, tala med getingar ! Men efter en stund tog han mej på orden och satte sig på den tilldelade fiskbiten så att alla blev nöjda.

  SvaraRadera
 2. Igår lyckades jag sitta ute och dricka kaffe och äta bulle.
  Getingarna siktade genast in sig på bullpapperet.
  Två getingar började slåss. Det var rätt kul att se, de for runt i en liten boll.

  Hittills har ingen av oss blivit stuckna. Men vi har ännu inte kunnat sitta ute och äta middag, i alla fall inte för tidigt på kvällen. I getingfällorna har vi säkert fångat 1000 getingar vid det här laget.Känner mig lite grym, men invasionen var extrem, har aldrig sett så mycket getingar i mitt liv.

  SvaraRadera