torsdag 31 december 2009

Gott Nytt 2010!

Upptäckte att man inte bara måste göra en tillbakablick på 2009 utan också på hela 00-talet. Inser att en hel del har hänt, om jag ser på det personliga planet.
Millennieskiftet tillbringade jag och familjen på en vit strand, långt borta från civilisationen. Under stjärnhimlen, vid Indiska Oceanen.
Sedan dess har vi flyttat från Oman till Syrien och vidare till Nederländerna. Yngste sonen föddes under 00-talet och större delen av decenniet har ägnats åt att få klarhet i hans sjukdom, hyperinsulinism. Nu har sjukdomen mer eller mindre växt bort, men han är inte helt friskförklarad ännu.Bland annat är hans cortisolnivå inte som den ska. Inte så att vi märker något på honom, men läkarna ska göra mer undersökningar.
Vi förlorade min svärfar och barnens farfar tre veckor innan yngste sonen föddes. 2001 var för oss ett jobbigt år, och då har vi inte räknat med terrorattackerna i New York (som inträffade två dagar efter farfar dog).

Mycket resande under 00-talet, speciellt i Mellanöstern; Libanon, Jordanien, hela Syrien och även Turkiet.

Alla barnen blev skolbarn under 00-talet, jag har tappat räkningen på hur många olika jobb maken har haft, inom samma företag visserligen.
Själv har jag varit hemmamamma hela tiden.Och börjat skriva igen.

En kall nyårsafton i Bohuslän väntar. I morse var det -14 ute och +14 inne i stugan. Full fräs i kaminen och temperaturen stiger åtminstone inne.
I kväll blir det firande med mormor, morfar och moster. Kalkon, trattkantarellsås och potatisgratäng står på menyn. Måste bara städa lite först.
10-talet kan börja.


St Simeons kyrkoruin norra Syrien, med regnbåge. Okt 2004

3 kommentarer:

 1. Jag har suttit här i Kyrkbyn och inväntat pensionsåldern. Det var också spännande på sitt sätt. Nu är det inte många årtionden kvar, men nästa har jag nog räknat med att klara av.:-)
  Gott Nytt År!!

  SvaraRadera
 2. Tack för inlägget och hela bloggen Monica! Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Hej googla runt för att leta efetr föräldra till barn som lider utav hyperinsulinim och kom in på din blogg, är så nyfiken på hur ni fick reda på att han hade det och vad ni gjorde åt det, om du vill dela med dig av det hade jag uppskattat det ! Min mejl adrss är Josefinesamuelsson@hotmail.com..Hoppas du skriver Mvh Josefine

  SvaraRadera