onsdag 19 november 2008

Lite om radio och TV

Det är extra kul när vänner, bekanta och bloggkompisar dyker upp i radio och TV.
Gomorronsoffans nyhetspanel varannan vecka har i mig en trogen tittare sedan en lång tid tillbaka.
Nu har jag med nöje lyssnat på Johanna Wistrands snabbförfattarcoaching på Radio Göteborg, kan åtnjutas här och här, och tittat på när min skrivarkursmajje Hans-Olov Öberg var med i Debatt och diskuterade finanskrisen.
Tack och lov för Internet. Man kan ju göra allt i efterhand och utomlands.

Författarcoaching på radion var ett nytt grepp, och en kul grej. Kanske får Johanna återkomma, det vore kul.

Finanskrisen (eller finansgrisen, som någon kallade det på Hans-Olovs Facebooksida) är något jag har valt att inte kommentera på min blogg. Man ska inte ge sig in på sådant man inte begriper. Det enda jag begriper är att vi personligen har förlorat en hel del pengar, samt att banken där vi har huslånet numera är statligt. Så kan det gå.
Men än så länge sitter vi säkert. Och det på grund av att det fortfarande inte produceras tillräckligt med olja.

Det är värre med dem som har förlorat mycket besparingar, eller som på grund av finansgrisen inte har ett jobb längre. Tänker på alla Volvoarbetare.

Apropå Debatt, så är det en sak jag har funderat över. Hur lyckas Debattredaktionen locka sina debattörer till Göteborg gång efter gång, för en ynka halvtimmes program, där de på sin höjd får säga två meningar? Hans-Olov påstod att han var nöjd med de tre han fick ( har ju dessutom en bok att lansera, och vad gör man inte då för PR?  ;)  ), men andra har varit mindre nöjda.


---
Postscriptum:
Ännu en av mina
skrivbordslådenoveller ligger ute på Kapitel 1.
LÄS, kommentera och betygsätt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar