måndag 1 juni 2009

Bokreklam nödvändigt även för de bästa


Man skulle ju kunna tänka sig att storfräsare som Michael Connelly säljer böcker av bara farten. (Speciellt eftersom jag vet att jag inte är hans enda fan.)
Vilket givetvis inte är sant.
Connelly lägger dock manken till och försöker göra något nytt inför varje boksläpp.
Förutom att han har en hemsida som enligt min mening är en av de bästa författarhemsidorna (hur många bästsäljande författare interagerar med sina läsare?), så gillar han att lägga ut små filmsnuttar på Youtube. Vilka blir mer avancerade för varje bok.

Omgiven av diverse film och PR-folk har han denna gång spelat in en liten film i tre delar. Och inte som till Echo Park (Räven), där inledningen av boken skildras, utan en prolog som utspelar sig före nya romanen, The Scarecrow. Alltså material som inte finns i boken. Förutom det där telefonsamtalet på slutet som i boken resulterar i att Walling släpper allt, tar på eget bevåg ett FBI-plan och flyger upp till Nevadaöknen för att undsätta sin gamle älskare.

Mer ska jag inte avslöja.
Inom ett par dagar kommer min recension av The Scarecrow.

För de som inte hänger med:
1996 kom Michael Connellys kanske bästa bok, The Poet (Poeten). Och det är inte bara jag och Stephen King som tycker det.
Sedan dess har alla fans undrat när Connelly ska sammanföra Poetens Jack McEvoy, kriminalreportern, and Rachel Walling, FBI-agenten, igen. Båda har drivit in och ut i ett antal böcker (Connellys böcker hänger alltid ihop på något sätt), även om Jack McEvoy aldrig har tagit sig ur periferin någon gång. Rachel Walling möter Harry Bosch i The Narrows (Fällan), som är en uppföljare till Poeten. En uppföljare som kändes halv, eftersom den utelämnade Jack McEvoy.

Väntan är över. The Scarecrow är på inflygande.

Se Prologfilmen Conflict of Interest här:
2 kommentarer:

  1. Men visst måste väl Harry Bosch vara med på ett litet hörn. Snälla!

    SvaraRadera
  2. Näpp. Inte i aktion i alla fall. Rachel pratar om honom vid ett tillfälle, men nämner honom inte vid namn (alla som håller reda på Harrys sängkamrater vet vem hon talar om...)

    Men håll ut. Nästa fullfjädrade Harry Bosch kommer i höst.

    SvaraRadera