måndag 16 juni 2008

Nostalgitrip England

Fast på riktigt. Efter 13 år var vi tillbaka. Vi tyckte det var dags för barnen att se var mamma och pappa bodde innan de var riktigt påtänkta. Och så skulle de träna lite engelska.
Men undrar om det inte var tältandet som var roligast i alla fall.
Och Londons dubbeldeckade bussar. Och ärkebiskopen av Canterburys livs levande vilda räv, mitt i London! Dottern tyckte nog höjdpunkten var att få galoppera över engelska ängar.Andra tyckte att vissa delar av Canterbury Cathedral var extra imponerande.

Här på stranden i Lowestoft (i sanning världens ände, i alla fall Englands östligaste punkt och vårt hem i nästan två år) förlovade vi oss. Nästan 15 år sedan.


Åter i favoritfiskrestaurangen! Still going strong.


Engelska hästar! Obs! Jag sitter inte på en av hästarna!


Windsor Castle. Drottningen var inte hemma.


Det var däremot ärkebiskopen av Canterbury, så vi fick nöja oss med att se utsidan av Lambeth Palace och dess trädgård, inklusive livs levande räv. Bör kanske tillägga att varken Lambeth Palace eller dess trädgård är öppet för turister. Det gäller att ha bekanta som tillhör ärkebiskopens stab.


Mitt emot Lambeth Palace ligger Houses of Parliament. Nuförtiden ligger tackochlov den mesta makten på denna sidan, även om biskoparna fortfarande sitter i överhuset.
Min kärlek till detta land håller i sig. Skulle gärna bo där igen, men för tillfället är det Holland som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar