lördag 8 september 2007

Till alla världens män...

Jag var lite kritisk mot alla er män i gårdagens inlägg. Vi kvinnor är nog inte bättre vi, men det kanske yttrar sig på ett annat sätt.

Vad jag egentligen ville säga är att om ni alla världens män sade till era älskade kvinnor i kväll, "att jag älskar dig precis som du är med alla dina skavanker och det finns ingen som är så vacker och så sexig som du och det bästa jag vet är att älska med dig", så skulle inte bara en uppsjö penninghungriga kosmetiska kirurger bli utan jobb och inkomst, utan oräknerliga kvinnor skulle bli bättre till mods och få en bättre självkänsla. Det vore väl något!

Tro mig, just de där orden hjälper.

2 kommentarer:

  1. "Mannens idealbild av kvinnan har givetvis också förändrats genom tidsskrifter och lättillgänglig porr på internet": Ett uttryck om mannens idealbild från den ref. inlägg. Visst. Skulle ditt inlägg ha varit kritiskt utan verklighetsunderlag? Inte alls.
    ~~~~~~~~
    Kvinnan attraheras av mannens ord... Mannen av vad han ser... De optiska bilderna som porrindustrin och löpsedlarna i kiosken visar upp bekräftar detta. Männens ögon är vägen. Därför ser du också exemplet med kirurgens marknad. Hur ska barn och ungdomar få en sund uppfattning om det som är fint med sexualitet, när t.ex. Sveriges riksdags ledamöter bara låter allt passera i porrindustrin och kvinnan förnedras. Hur kan kvinnorna i riksdagen acceptera att sitta i samma hus med den sexistiska manschauvinism som råder i den politiska lagstiftningen.
    ~~~~
    Till alla världens & Sveriges män + alla kvinnor: Se till att rensa upp i lagstiftningsträsket. Hur ska vi annars komma åt våldtäkterna, barnpornografin, sexmorden.
    ~~~~
    Männens ögon... Kvinnans öron...
    Är kvinnorna blinda? Männen döva?fb

    SvaraRadera
  2. Nåja, Dag, att påstå att män har något dolt pedofilt drag var kanske att ta i.

    Jag vet inte om lagstiftning är vägen ut. Hur får man människors idealbilder att förändras? För inte så länge sedan kritiserade man den anorektiska supermodellen som idealbild. Nu är det en idealbild som egentligen bara finns i Cyberspace.

    Alla föräldrar har ett ansvar, att stötta sina barn, pojkar och flickor, så att de får en bra självbild och en sund bild av det motsatta könet. I TV-programmet som jag refererade till var mammorna egentligen lika blåsta (utsäkta, men det kändes så) som sin döttrar och stöttade dem när de ville ha kosmetisk kirurgi. De trodde att ett sådant ingrepp skulle få tjejerna att "må bättre och vara mer tillfreds med sig själva".
    Att skönheten (och den goda självkänslan) kommer inifrån tycktes de inte ha någon aning om.

    I slutändan vill jag påstå att förändra sin kropp på ett så extremt sätt (när det inte finns några som helst medicinska underlägg, utan ingreppet är rent kostmetiskt, i motsats till plastikkirurgi) egentligen är att förneka att det som Gud har skapat är vackert.
    Egentligen är det lika skapelseförnekande som kvinnlig omskärelse (även om ingreppet där är steget värre...)

    SvaraRadera