måndag 31 mars 2008

Ännu lite mer Sevilla...

Vi som var med, håller alla på och laddar om efter skrivarkurserna i Sevilla. Inte alldeles enkelt. Enligt uppgift så sov en deltagare en hel vecka efteråt, en annan skrev 10 rader men glömde spara så datorn åt upp det, själv sliter jag mitt hår i kampen om att hitta disciplinen (samtidigt som jag tampas mot en vårförkylning) och vår lärare var tydligen så traumatiserad efter veckan med oss att han sade upp sig från jobbet (skyller visst på att han ska skriva den Stora Romanen). Megaduktiga skrivarkursorganisatören Ann, som var så trött sista dagen att det såg ut som om hon skulle falla i sömn på sin hopfällbara cykel på väg till sin båt (som hon bor på tillsammans med sin man och sitt bokförlag), tycks redan ha glömt bort hur trött hon var. Hon är redan i färd med att planera nya kurser för nästa år. Om det blir en kurs i chic-lit-skrivande så kommer jag kanske. Jag har ju sagt att jag ska skriva en roman om en kvinnlig präst i chic-lit stil (det går väl?...)!!

Jaja. För den som inte orkar höra på hur jag sliter mitt hår, gå då inte in på min bokskrivarblogg och läs mer. Och för er som inte orkar läsa mina två långnoveller, gå inte in på min skrivarblogg. Och om ni gör det ändå, kommentera gärna.


Jag avslutar denna regniga snörvelmorgon (längtar jag tillbaka till Sevilla, eller...?), med en bild på vår härliga grupp; från vänster: Monica, Hans-Olov, Jeanette, Maria, Åke, Lars och där någonstans i mitten; Cecilia.

Foto: Åke Sandahl


Och så vill jag avsluta med Åkes (som fick namnet Oque av våra vänner på Starbucks, de som höll oss vakna och mätta när vi inte hann äta Tapas på lunchen, därför vi hade så mycket att skriva...) härliga ord om och talande bild på vår lärare Hans-Olov Öberg.
"Så här vid midnatt återstår då endast att pröva med EN bild - vilken naturligtvis blir på deckarskrivarkursens outtröttlige lärare, som pekandes med sitt finger och utstötande det gutturala lätet "SKRIV" fortsätter att städse vara vår´inspirerande pådrivare när det gäller att snabbast möjligt prestera flest antal mord per A4-sida."


2 kommentarer:

  1. Kämpa på! Du och jag ska befolka den svenska litteraturen med levande, spännande präster!

    SvaraRadera
  2. Jodå, jag kämpar på! Men i mitt nuvarande romanprojekt är det lite tunnsått. En av mina huvudpersoner är dock prästson...

    SvaraRadera