torsdag 14 juni 2007

Dagens solskenshistoria

Purfärska pappor som svimmar när barnen fötts är ingen nyhet. Min man gjorde det inte, trots att han i andra sammanhang blir vit som ett lakan om han ser blod. Inget ER på TV för honom inte.
Kanske svimmar papporna av andra anledningar, känslomässig överladdning i hjärnan kanske.

Historien om nyblivne pappan som svimmade i bilen och körde i diket, är en solskenshistoria. Vilken tur att allt gick bra.
Han lyckades svimma och köra i diket i backen upp till BB. Sjukhuspersonalen kom springande från alla håll.

När vi bodde i Oman hade vi en holländsk bekant som lyckades föda i bilen på motorvägen på väg till sjukhuset. (Den motorväg som för övrigt låg under vatten under cyclonen Gonu, se tidigare inlägg).
Vid frågan om maken stannade för att hjälpa till blev svaret: "Nej, han bara fortsatte att köra. Vi tyckte det var bättre att komma till sjukhuset."
Vad bra att han inte svimmade!
Själv tyckte den nyblivna mamman, som födde barn mitt på motorvägen i det muslimska landet Oman, att det var en ganska fin upplevelse. Alldeles ensam i lugn och ro (?), bara hon och maken (bakom ratten visserligen) och det lilla nyfödda barnet.

Nåja, jag måste säga. Jag trivdes ganska bra med att föda på sjukhuset, ivrigt påhejad av man och barnmorskor, drogad av lustgas.
Omhändertagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar